Geschiedenis

CLC is een internationale zendingsorganisatie die het evangelie verspreidt door het distribueren van Bijbels, christelijke boeken en media. We werken samen aan deze missie in 53 landen met 180 boekwinkels, 18 groothandels en 18 uitgeverijen.

In de vroege dagen van de Tweede Wereldoorlog hoorde een jong stel, Ken en Bessie Adams, Jezus oproep: “Weid mijn schapen”. Ze zochten de samenwerking met de Friends Evangelistic Band in Engeland, ze gingen samen tent-samenkomsten houden en langs de deuren evangeliseren. Op veel van deze bezoeken kwamen ze erachter dat anderen al langs de huizen gingen en Christelijke lectuur achtergelaten hadden, dit waren voornamelijk Jehovah’s Getuigen.

Ken verklaard: Ik kan niet toekijken en de verspreiding van zoveel gevaarlijke propaganda zien gebeuren en niet iets doen aan het verspreiden van de waarheid van het Evangelie.

Dus hij en Bessie bezochten woningen, gewapend met goede christelijke literatuur.

Aangevuurd door zijn passie voor literatuurdistributie, huurde Ken enkele bovenkamers in Colchester, genaamd “The Evangelical Publishing House”. Dit gebeurde zelfs wanneer de overheid het publiceren van boeken en het openen van boekhandels in oorlogstijd Engeland zwaar beperkte.

Ken en Bessie Adams voelden zich geleid om aan te sluiten bij de organisatie “Wereld Evangelisatie voor Christus” (nu WEC International), met plannen om die organisatie te helpen met het oprichten van regionale centra in Engeland. Hoewel ze het plan hadden om hun boekhandel te verlaten, wilden ze niet zien dat deze gesloten werd.

Norman Grubb van WEC was blij met het potentieel van de aansluiting met een reeks boekwinkels en merkte op: “We konden beginnen met het uit elkaar slaan van de ‘spirituele Woolworths’ in het hele land en over de hele wereld”. Verzoeken, kansen, en fondsen werden gepresenteerd aan Ken en Bessie, wat resulteerde in de vorming van CLC als zelfstandige bediening, die gestart werd op 1 november 1941.

“CLC Ministries” gaf een literataire bediening aan alle takken van de kerk. “We zullen niet toestaan ​​dat leerstellige verschillen ons verhinderen om in dienst te staat van alle denominaties met hun literaire behoeften”, bevestigde Ken. “Maar onze positie is om zonder compromissen evangelisch te zijn, zodat kopers er zeker van zijn dat alles wat ze zien en kopen de lezer zal opbouwen of de onbekeerden zal wijzen tot de Heiland. Elke boekenwinkel moet allereerst een “Geestelijk Krachthuis” zijn om zielen te winnen en medechristenen te helpen, dit is belangrijker dan de verkoop van boeken. Alle takken van de kerk van Christus (in de stad) moeten het gevoel hebben dat de winkel van hen is en hen tot dienst is”.

Interview met oud internationaal directeur

Een interview met Neil Wardrope

De Visie gaat door…

Tegen het einde van de oorlog, waren er zes literatuurcentra in Engeland en een bediening voor Duitse krijgsgevangenen. CLC bleef groeien met Gods genade en zegen en nu heeft CLC een bediening in 55 landen waar 700 mannen en vrouwen van verschillende nationaliteiten de handen ineen slaan om een ​​wereld te voeden die hongerig is voor boeken over Jezus Christus.

CLC Vandaag

CLC is vooral bekend om de boekhandel. Met meer dan 200 boekwinkels over de hele wereld, meer dan 700 werknemers die werkzaam zijn in ongeveer 60 landen en het verzenden van literatuur naar nog eens 94 landen, is het echt een missie gewijd aan de distributie van literatuur. Bijna 70% van onze bediening bestaat uit christelijke boekhandels als een strategische manier om het leven van duizenden mensen aan te raken.

CLC Morgen

Hoewel we trots zijn op onze wortels, blijft het hoofd van onze missie de Here Jezus zelf. Hij stelt ons in staat om te kijken naar de mogelijkheden die God presenteert voor ons, in de moderne wereld. Op deze manier kunnen we een beroep doen op de leiding van de Heilige Geest en op hetzelfde moment, door het gebruik van de nieuwste technologie, door middel van literatuur, introduceren we Jezus aan de ongelovigen en steunen we de christenen om tot volwassenheid van hun geloof in Jezus Christus te komen.